Personální činnosti ve středně velkém podniku

Title Alternative:Human resources activities in a middle-sized company
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This master's thesis is focused on the issue of employee care and analyses the area of employee benefits. The first part describes personal care based on the current scientific literature. It's mentioned an explanation in terms of the legislative act which sets a minimum level of compulsory care, and in terms of personal management which extends the duty of care to the contractual and voluntary one. A significant chapter deals with employee benefits with emphasis on their division, use and tax allowance. The aim of the second part is to analyse employee care and explain employee benefits system in a particular organization Provodínské písky a. s. Each chapter pays attention to the adherence of legal care, providing services to the organization's employee in terms of motivation, improving performance and reducing turnover, and focusing on trade unions activities. A survey made among employees determines their satisfaction with existing structure. It gives stimuli to speculate and reflect to the current state. It is the base of proposition to the optimal change in the existing system. Reasons for the choice of sick days and implementation of influenza vaccine are stated. In the end, economic evaluation and a list of advantages and disadvantages associated with the implementation of employee benefits are added.
Diplomová práce se zabývá problematikou péče o pracovníky a rozebírá oblast zaměstnaneckých výhod. V první části práce je personální péče popsána na základě současné odborné literatury. Objasněna je z pohledu zákona, který stanovuje minimální hranici povinné péče, a z hlediska personálního managementu, který povinnou péči rozšiřuje na smluvní a dobrovolnou. Významnou kapitolu tvoří zaměstnanecké výhody. Důraz je kladen na jejich dělení, využívání a daňovou výhodnost. Cílem druhé části práce je analýza systému péče o pracovníky a poskytování zaměstnaneckých benefitů v organizaci Provodínské písky a. s. Jednotlivé kapitoly věnují pozornost dodržování zákonné péče, poskytování služeb pracovníkům jako prvků motivace, zvyšování výkonu a omezování fluktuace, a zaměřují se na činnost odborů. Provedené dotazníkové šetření mezi zaměstnanci informuje o spokojenosti s existující strukturou. Dává podněty k zamyšlení a vyjádření nad současným stavem. Je základem pro návrh optimálních změn dosavadního systému. Zdůvodněn je výběr a zavedení zdravotních dnů volna a vakcinací proti chřipce. Je přidáno ekonomické zhodnocení a výčet výhod a nevýhod spojených s implementací těchto zaměstnaneckých benefitů.
Description
katedra: KPE; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 111 s. (24 144 znaků)
Subject(s)
labour code, employee care, personal management, working conditions, motivation, turnover, trade union, employee benefits, tax allowance, sick days, influenza vaccine, survey, economic evaluation, zákoník práce, péče o pracovníky, personální management, pracovní podmínky, motivace, fluktuace, odborová organizace, zaměstnanecké benefity, daňová výhodnost, zdravotní dny volna, očkování proti chřipce, dotazníkové šetření, ekonomické zhodnocení
Citation
ISSN
ISBN