Virtuální psychonautika

Loading...
Thumbnail Image
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Cílem bakalářské práce je nabídnout meditativní prostředí, která jsou inspirována spirituálními zážitky lidí, kteří užili psychotropní látku. Tyto předobrazy prostorů se nacházejí na pomyslném třetím místě, někde mimo nás. Projekt je postaven na technologii virtuální reality, která umožňuje dobrovolné pronikniknutí do míst, která nejsou hmatatelná, ale přesto se zdají být reálná. V instalaci se ocitneme mezi sentimentální objekty inspirované zážitky osob, jenž si prošli spirituální a existenciální transformací. Tyto objekty nabízí divákovi možnost hledání asociací a významů v sobě samotném, ale také mezi těmi, které vznikají na základě psychedelické zkušenosti.
The goal of this bachelor degree project is to offer meditative spaces that draw inspiration from people who went through spiritual psychedelic trips. These notional images of scopes happen to be somewhere outside of us. Project is based upon virtual reality technology that allows us to step into these non-tangible but real spaces willingly. We find ourselves around sentimental objects inspired by the experiences of people who went through inner spiritual and existential transformation. These objects allow us to observe and look for associations and meanings within us but also between experiences based on psychedelics.
Description
Subject(s)
psychedelický zážitek, virtuální realita, instalace, spiritualita, sentimentální objekt, atmosféra, krajina, psychedelic trip, virtual reality, installation, spiritual, sentimental object, atmosphere, landscape
Citation
ISSN
ISBN