Metodika Office 365 pro vzdělávací organizace

Abstract
V práci jsou předloženy různé možnosti využití platformy Office 365 zejména pro vzdělávací organizace. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy. Je provedena celková charakteristika produktu Office 365. Text se zabývá metodikou pro začlenění softwaru do organizačního a vyučovacího plánu školy, důraz je kladen na klíčovou roli Office 365 při zavádění distanční výuky v době nouzového stavu. Zajímá se také o následující využití v době běžného fungování školy. Popsány jsou nejčastěji využívané služby a aplikace, včetně licencování a různých možností získání produktů Office 365. Po provedené rešerši práce porovnává Office 365 s jinými cloudovými nástroji včetně desktopové varianty.Praktická část je věnována analýze potřeb střední školy a na jejím základě jsou vybrány služby a aplikace do organizace a vyučovacího plánu školy. Pro účely implementace je vytvořeno deset metodických listů, které mají ukázat uživatelům nejdůležitější nástroje, nezbytné pro plánovací proces vzdělávací organizace. Na základě dotazníkového šetření je provedena zpětná vazba s ohledem na kvalitativní přínos metodických listů a následně provedena revize.
The work introduces various possibilities of the platform Office 365 use, especially for educational organisations. In the theoretical part the key expressions are defined. The general characteristic of the Office 365 product is given. The text is focused on methodology for software intergrating into the organisational and educational school plan. The emphasis is given on the key role of the Office 365 in the process of distant lesson introducing during the state of emergency. The attention is also paid to the following use in the normal situation. The most often used services and applications are described, including licencing and different ways how to get Office 365 products. After the recherche, Office 365 is compared with other cloud tools including the desktop version.The practical part is dedicated to the analysis of secondary school needs. Based on this, the services and applications for the organisation and curriculum are chosen. Ten methodological worksheets are worked out for implementation purposes. They should show users the most importatnt tools which are necessary for scheduling process of the educational organisation. The feedback based on the questionaire survey is made because of the quality benefits of the methodological worksheets and the following revision.
Description
Subject(s)
Office 365, aplikace a služby Office 365, desktopové aplikace, metodika, licencování, cloud computing, školní organizace, metodický list, Office 365, applications and services of Office 365, desktop applications, methodology, licensing, cloud computing, school organization, methodological sheet
Citation
ISSN
ISBN