Projektové metody v mateřské škole

Abstract
Bakalářská práce se zabývá projektovými metodami v českém školství a mateřské škole. V textu teoretické části bakalářské práce jsou uvedeny a popsány dokumenty upravující vzdělávaní v České republice, například rámcově vzdělávací program a vzdělávací kurikulum. V dalších částech je uvedena definice a vymezení pojmu projektová výuka, její historie, typy projektů, pozitiva a negativa této metody a dále poté vývoj dítěte v předškolním věku. V praktické části jsou navrženy a zrealizovány dva týdenní programy pro děti předškolního věku v mateřské škole.
The bachelor's thesis deals with project methods in kindergarten. The text of the theoretical part of the bachelor's thesis contains and describes documents regulating education in the Czech Republic, such as the framework educational program and educational curriculum. The following sections provide a definition and definition of the term project teaching, its history, types of projects, positives and negatives of this method and then the development of a child in preschool age. In the practical part, two weekly programs for preschool children in kindergarten are designed and implemented.
Description
Subject(s)
Projektová metoda, projektové vyučování, projekt, předškolní vzdělávání, rámcově vzdělávací program, vzdělávací kurikulum, Project method, project teaching, project, preschool education, general educational, curriculum document
Citation
ISSN
ISBN