Vytížení pracovníků skladu ve vybraném podniku

Abstract
Diplomová práce se zabývá fungováním současné logistiky v mezinárodní výrobní firmě a hledáním možností toho, jak zlepšit pracovní podmínky skladníkům a zároveň snížit logistické náklady a náklady na pracovníky skladu. Právě tyto náklady mohou pro řadu podniků představovat kritické náklady. Hlavním cílem této diplomové práce je identifikovat slabá místa v procesu skladování a navrhnout nápravná opatření. Bylo zvoleno zaměření na pracovníky skladu, jejich mapování, vytížení, manipulaci s materiálem a celkový lay-out skladu. Navržená opatření by měla vést nejen k úspoře času, ale i úspoře z hlediska počtu pracovníků či pomocného manipulačního zařízení. Záměrem diplomové práce není snížení počtu zaměstnanců a jejich propuštění, uspořená pracovní síla skladu bude využita na jiných pracovních pozicích firmy nebo v rámci ostatních závodů firmy. Veškerá nalezená zlepšení budou ekonomicky zhodnocena a následně zavedena i v ostatních závodech firmy.
Diploma thesis focuses on the analysis of business logistics and searching for ways to improve warehouse labour condition and decrease costs associated with logistics. The costs may constitute critical cost for many businesses. The main objective of this thesis is identification of weak spots within warehouse process and find the way to improve it. At the same time focuse on wareouhouse manpower workload, manipulation with material and lay-out of warehouse the way to improve work time and number of workers in the warehouse as well. A reduction of workers is not a purpose of this thesis. All redundats will be relocated to another position within company. Economical assessment of all improvenents will be presented to management of company.
Description
Subject(s)
Analýza procesů, cíle logistiky, dodavatelský a logistický řetězec, lean management, logistika mapování, sklady a skladování, Analysis of processes, lean management, logistics, logistics goals, mapping, storing, supplier and logistics chain management, warehouse
Citation
ISSN
ISBN