Mezipředmětové vztahy výchovy k občanství a dějepisu

Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu mezipředmětových vztahů v předmětech Výchova k občanství a Dějepis na druhém stupni základních škol, a to na pozadí výchovně-vzdělávacích cílů v rámcově vzdělávacích plánech pro základní vzdělávání. V teoretické části je zmapována problematika mezipředmětových vztahů v obecné rovině a integrovaná a projektová výuka, jako prostředek jejich rozvíjení. Nedílnou součástí je analýza Rámcově vzdělávacího programu, především jeho vzdělávací oblasti Člověk a společnost. V praktické části diplomové práce jsou uvedeny ukázky zpracování výuky konkrétních témat v 6. - 9. ročníku základní školy. Závěr praktické části je věnován zpracování projektového dne s názvem Počátky našeho národa pro druhý stupeň základní školy.
Diploma thesis is focused on analyses cross-curriculum links in subjects of Civics and History on higher degree of elementary school, on a background of education targets in a frame of education plans for elementary education. Theoretical part mapped problems of cross-curriculum links in general and integrated and project teaching as an instrument of pupil's development. Integral part is analyses of Frame of Education Plans, especially in a teaching area of Man and Society. In practical part there are mentioned samples of teaching of particular themes in 6th - 9th classes of elementary school. Closure of practical part is dedicated to elaboration of project day named Beginning of our Nation for higher degree of elementary school.
Description
Subject(s)
mezipředmětové vztahy, RVP, ŠVP, projektová výuka, integrovaná výuka, cross-curriculum links, frame education plans, school education program, project teaching, integrated teaching
Citation
ISSN
ISBN