Stinné stránky rozvoje médií a informačních technologií v současné společnosti

Abstract
Cílem diplomové práce je analýza fenoménu médií a informačních technologií, které jsou významnou součástí života jedince v postmoderní společnosti, z hlediska rizik a možných nepříznivých dopadů. K tématu bude přistupovat z historického, sociálního a psychologického pohledu. Práce se zaměří především na vlivy médií a informačních technologií na společnost, jejich změn ve spojitosti s procesem racionalizace, a jedince. Zaměří se na kontroverzi využití médií a komunikačních technologií.
The aim of the diploma thesis is to analyze the phenomenon of media and information technologies, which are an important part of the life of the individual in postmodern society, in terms of risks and possible adverse impacts. The theme will be accessed from a historical, social and psychological point of view. The work will focus mainly on the influences of media and information technologies on society, their changes in connection with the process of rationalization, and the individual. It will focus on controversy in the use of media and communication technologies.
Description
Subject(s)
média, informační a komunikační technologie, společnost, jedinec, vliv, dopady, změny, racionalizace, informatizace, moc, čas, prostor, zábava, multitasking, děti, dospívající, závislost, dehumanizace, riziko, internet, nebezpečí, media, information and communication technology, society, individual, influence, impact, change, rationalization, informatization, power, time, space, entertainment, multitasking, children, teens, addiction, dehumanization, risk, internet, danger
Citation
ISSN
ISBN