Možnosti pedagogiky volného času v podpoře zdravého životního stylu (zaměřeno na výživu)

Title Alternative:The options of pedagogy of leisure time in promoting a healthy lifestyle (focused on nutrition)
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis is focused on healthy lifestyle and nutrition of adolescent people.The theoretical part deals with the definition of a healthy lifestyle, the definition of a healthy diet, and subsequently eating disorders. Further on the definition of adolescents, the environment in which I worked with adolescents is described, and what the possibilities of leisure education in promoting a healthy life style are.In the practical part the questionnaires helps us uncover the attitudes of teenagers to a healthy diet. And the tendency to eating disorders of adolescents is revealed by two conversations. Based on the collected data there is a proposal for a leisure activity that relates to this topic.
Práce je zaměřena na zdravý životní styl a zdravou výživu dospívajících lidí.Teoretická část se zabývá definicí zdravého životního stylu, vymezením zdravé výživy, následně pak i poruchami příjmu potravy. Dále přibližuje definici dospívajících lidí, popisuje prostředí, v jakém jsem s dospívajícími pracovala, a jaké jsou možnosti pedagogiky volného času v podpoře zdravého životního stylu.Praktická část zjišťuje pomocí dotazníků, jaké postoje mají dospívající ke zdravé výživě. A pomocí rozhovoru zjišťuje tendence k poruchám příjmu potravy u dospívajících. Na základě zjištěných údajů budu vymýšlet návrh na volnočasovou aktivitu, která se týká tohoto tématu.
Description
katedra: KPP; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 69 s. (82 439 znaků)
Subject(s)
healthy lifestyle, healthy nutrition, eating disorders, adolescents, leisure time, zdravý životní styl, zdravá výživa, poruchy příjmu potravy, dospívající, volný čas
Citation
ISSN
ISBN