Dovozní obchodní operace a jejich konkrétní podoba ve firemním nákupu firmy Toyota Tsusho Europe S. A.

Title Alternative:Import business operations and theirs concrete form in company's purchase of company Toyota Tsusho Europe S. A.
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Aim of this bachelor work is to analyze all business operations connected with import and to describe theirs concrete form in company´s purchase of company Toyota Tsusho Europe S.A. In detail I introduce you all activities connected with import so with the preparing of import, rules for choosing of supplier, international contract of purchase and it´s essential and unessential terms and other activities which are connected with buying of goods from abroad. Based on information from literature and experience I will speak in the next document text about the method of import and I will judge if it is used properly or not. The gain of this work is to judge the efficiency of the import method and in the case of finding of some imperfection I will recommend to the company to change the method of import or to adapt some business operations.
Cílem této bakalářské práce je charakteristika dovozních obchodních operací a popis jejich konkrétní podoby ve firemním nákupu společnosti Toyota Tsusho Europe, S. A. Podrobně se v této bakalářské práci tedy seznámíme s činnostmi souvisejícími s přípravou dovozu, pravidly pro výběr dodavatele, mezinárodní kupní smlouvou a jejími podstatnými i nepodstatnými náležitostmi a dalšími činnostmi, které souvisí s opatřováním zboží ze zahraničí. Pomocí získaných informací z literatury i praxe v dalším textu podrobněji rozeberu také zvolenou obchodní metodou a posoudím, jestli je vhodně použita či nikoli. Přínosem této práce je na základě veškerých zjištěných informací posoudit efektivitu obchodní metody dovozu a společnosti Toyota Tsusho Europe S.A. případně doporučit změnu této obchodní metody nebo eventuálně úpravu nějaké konkrétní dovozní operace, tak aby byl obchod pro společnost TTESA vždy co nejvýhodnější.
Description
katedra: KJB; rozsah: 52 s., 3 s. tabulek v příloze
Subject(s)
business, international, import, purchase, supplier, obchod, mezinárodní, dovoz, nákup, dodavatel
Citation
ISSN
ISBN