Cena lidské práce

Title Alternative:The price of the human work
Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The diploma work deals with the issues of personal management, the sphere of price of human work. Its target is to evaluated the value an employee has for a company and if it is actually possible to calculate this value. The theoretical part describes the system of perks and bonuses and its legislation. Further more, it shows a practical example of a company that could be a model and an inspiration for other companies. The second part of the diploma work focuses on a particular example of a company that would like to stay anonymous, the final part deals with the evaluation of a human being within the society. Based on the acquired data the final part summarises the above mentioned issues.
Diplomová práce se zabývá problematikou personálního managementu, oblastí ceny lidské práce. Jejím cílem je zhodnotit cenu, jakou má zaměstnanec pro společnost a pokud je to vůbec možné, tuto hodnotu vyjádřit číselně. Teoretická část práce zahrnuje popis systému odměňování, legislativu s tím spojenou, konkrétní příklad firmy, která může být vzorem a inspirací pro ostatní podniky. Druhá část diplomové práce je věnována konkrétnímu příkladu firmy, která si z pochopitelných důvodů přála zůstat v naprosté anonymitě a nakonec je část věnována zhodnocení postavení člověka ve společnosti vůbec. V závěrečné fázi je na základě uvedených informací shrnuta daná problematika.
Description
katedra: KPE; přílohy: 1 CD;
Subject(s)
minimum salary, kaizen, reward, employee, human work, minimální mzda, neustálé zlepšování, odměna, zaměstnanec, lidská práce
Citation
ISSN
ISBN