Řízení enviromentální politiky v organizaci neziskového sektoru

Abstract
Cílem této diplomové práce je provést analýzu podniku neziskového sektoru, konkrétně společnosti Horská služba ČR, o.p.s. včetně jejích environmentálních postupů v projektech i v běžném jednání. Konkrétně je zanalyzován projekt S Jetíkem po českých horách, který byl určen pro rodiny s dětmi. Na základě zjištěných informací je doporučen navrhnutý projekt, který by měl doplnit nabídku vyžití v horských oblastech pro všechny věkové kategorie. První část práce popisuje historii společnosti vedoucí až k současně vykonávaným činnostem a kompetencím. Další část se zabývá popisem organizační struktury společnosti, stanoveným zásadám pro chování v horských oblastech a následné popsání již ukončeného projektu. Cílem této práce je zvýšit povědomí o Horské službě ČR, o.p.s. a environmentálních krocích prováděných v projektech, dále také upozornit na možné urychlení jejich hlavní činnosti díky nejnovějším technologiím a aplikaci Záchranka. V závěru práce je vypracován návrh projektu pro seniory. Tento návrh skládající se z návrhu pravidel, hodnocení aktivit, motivace k účasti i návodu bezpečného návratu z horských výletů by měl doplnit stávající nabídku projektů v horských oblastech.
The aim of this diploma thesis is to analyze activities of non-profit sector company, namely Horská služba o.p.s. including its environmental practices in its projects and in its normal course of action. In particural, the project S Jetíkem po českých horách, which was designed for families with children, is being analyzed. On the basis of the information, which has been found, it is suggested by me a project designed to meet the supply of mountain activities for all ages. The first part describes the history of the company leading to the activities and competences performed simultaneously. The next part deals with the description of the organizational structure of the company, set out the principles of behaviour in mountain areas and the subsequent description of the already completed project. The goal of this thesis is also to raise awareness of the Horská služba o.p.s. and the environmental actions carried out in the projects, as well as to highlight the possible acceleration of the main activities thanks to the latest technologies and the smart application Záchranka. At the end of the thesis is elaborated proposal of a project based on mountain areas for pensioners. This proposal, consisting of draft of rules, evaluation of activities, motivation to participate and guidance for a safe return from mountain trips, should complement current offers of projects in mountain areas.
Description
Subject(s)
Ekologie, environmentální, Horská služba ops, odpovědnost, ochrana přírody, projekty cestovního ruchu, první pomoc, udržitelnost, životní prostředí, Ecology, environment, environmental, first aid, Horská služba ops, projects of a tourism, protection of the nature, responsibility, sustainability
Citation
ISSN
ISBN