Ochranné schránky - oděvní kolekce

Loading...
Thumbnail Image
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Bakalářská práce se zabývá osobním prostorem a teorií komunikace. V první části jsou vysvětlené teoretické znalosti ze sociologie a psychologie. Vysvětluje se tam otázka osobního prostoru, z jakého důvodu lidé svůj osobní prostor potřebují. Další část pojednává o historii módy a vzniku principu odívání. Z jakého důvodu se lidé začali oblékat. V poslední části je popsán ochranný oděv a tvorba současných modních návrhářů. Tyto body byly podstatné pro tvar oděvu. V praktické části využívám teoretických poznatků k vytvoření oděvní kolekce. Tou jsem chtěla znázornit jaký osobní prostor člověk potřebuje k tomu, aby se cítil spokojený. A také poukázat na to, že život ve velkoměstě tento prostor často nenabízí.
The bachelor work deals with the personal space and the theory of communication. The first part explains the theory of sociological and psychological knowledge . Also this part desribes the question of personal space and why people need their personal space. The next part contains the history of fashion and the birth of principle of clothing. Why did people start to get dressed? The last part describes protective clothing and creation of contemporary fashion designers. These points were essential for the shape of the garment. In the practical part I used the theoretical knowledge to create my collection of clothing. I wanted to answer the guestion what personal space everybody needs to feel comfortable. And also I want to point out that life in the city often does not offer this personal space.
Description
Subject(s)
Osobní prostor, oděvní kolekce, osobní zóna, ochranné oděvy, móda, osobní bublina, teorie komunikace, ochranné schránky, Personal space, clothing collection, personal area, protective clothing, fashion, personal bubble, theory of communication, protective shells
Citation
ISSN
ISBN