Inovační projekt vybraného podniku typu MSP

Abstract
Diplomová práce je zaměřena na problematiku zavádění inovací v podnicích typu MSP. Jejím hlavním cílem je vypracování návrhu projektu pro konkrétní firmu, zabývající se půjčováním a prodejem elektrokol v turistickém regionu Jizerských hor. V rámci rozsáhlého šetření je provedena analýza významných dokumentů týkajících se tématu cyklistiky a elektromobility, analýza zvoleného regionu z hlediska využití elektrokol a analýza samotné firmy Elbikes. V závislosti na získaných informacích je provedeno dotazníkové šetření mezi klienty podniku, na jehož základě je navržen projekt pro realizaci technické (procesní a produktové) inovace ve formě zajištění dobíjecích stanic pro elektrokola. Závěrečná kapitola práce identifikuje přínosy a přidanou hodnotu projektu jak z celospolečenského hlediska, tak pro podniky zapojené do projektu.
Innovation project for SME type companyThe master's thesis deals with the problem's issue of the implantation of innovation in the SME. The main objective is to investigate the draft of the project for a specific company engaged in borrowing and selling e-bikes in the tourist region of Jizera Mountains. In the frame of an extensive research is realised an analysis of important documents related to the subjects of cycling and electro-mobility, analysis of the selected region and analysis of the Elbikes company.According to the gathered information is made a survey among clients of the company. On this is base is designed the project for implementation the technical (process and product) innovation in the form of construction of charging stations for e-bikes. The final chapter identifies the benefits and value added of the project from the societal point of view as well as for the companies involved in the project.
Description
Subject(s)
Inovace, MSP, projekt, elektromobilita, elektrokola, Jizerské hory, Innovation, SME, project, electromobility, e-bikes, Jizera Mountains
Citation
ISSN
ISBN