Udržitelné bydlení

Loading...
Thumbnail Image
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
V 21. století se stalo velice aktuální téma udržitelného rozvoje. Tato bakalářská práce je zaměřena na toto téma ve spojení s bydlením. Tomuto spojení se v odborných kru-zích začalo říkat udržitelná architektura, což je hlavním pojmem, kterým se bakalářská práce zabývá. Prvním cílem bakalářské práce je popsat přínosy udržitelné architektury pro společnost a životní prostředí. Druhým a hlavním cílem práce je vytvoření konceptu udržitelné budovy (zaměření na minimalistickou architekturu), který vy-chází z nabytých poznatků o udržitelné architektuře popsané v práci.
The topic of sustainable development became very current in the 21st century. The Bachelor Thesis is focused on this topic in connection with real estates. This connecti-on has became known as sustainable architecture, which is the main idea that the Thesis deals with. First goal of the Thesis is to describe benefits of sustainable archtitecture for sociaty and environment. Second and main goal of the Thesis is to design a buil-ding (focused on minimalistic architecture) that is based on acquired knowledge about sustainable architecture.
Description
Subject(s)
Udržitelná architektura, Ekologické bydlení, Trvale udržitelný rozvoj, Design prostředí, Sustainable architecture, Ecological living, Sustainability, Environmental design
Citation
ISSN
ISBN