Environmentální odpovědnost podniku

Abstract
Hlavním cílem diplomové práce je poskytnout vybrané společnosti relevantní výstup, který lze využít při rozhodování o environmentální a ekonomické výhodnosti přechodu firemní flotily vozidel ze současně používaných paliv na palivo alternativní. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy a skutečnosti, na kterých poté staví část praktická. Charakterizuje společenskou odpovědnost firem, která je stále důležitější součástí udržitelného rozvoje podniku, zaměřuje se na vozový park, a dále na výhody a nevýhody jednotlivých paliv, která mohou být ve vozidlech využita. Jádrem praktické části je případová studie, která je založena na komparaci dvou modelových vozidel z environmentálního a ekonomického hlediska. Hlavní parametr analýzy představuje typ používaného paliva. Výsledek studie slouží jako podklad pro splnění cíle práce.
The main objective of this thesis is to provide relevant output to a particular company. This can be used when deciding about the environmental and economic benefits of the transition from the current fuels used by the company fleet to alternative fuel. The theoretical part defines basic terms and facts on which the practical part is based. Particularly, it characterizes corporate social responsibility, which is an increasingly important part of sustainable development of a company. Furthermore, this part focuses on the company fleet as well as the advantages and disadvantages of particular fuels that can be used in vehicles. The core of the practical part is a case study which is based on comparison of two model vehicles from the environmental and the economical point of view. The main parameter of the analysis is the type of fuel used. The outcome of the study serves as a proof of meeting the objective.
Description
Subject(s)
Společenská odpovědnost firem, Udržitelný rozvoj podniku, Firemní vozový park, Alternativní paliva, Stlačený zemní plyn, Uhlíková stopa, Corporate Social Responsibility, Sustainable business development, Corporate fleet, Alternative fuels, Compressed Natural Gas, Carbon footprint
Citation
ISSN
ISBN