Zasypaný kostel Všech Svatých

Abstract
Předmětem mojí diplomové práce je vytvoření cesty - spojení s místem, jež zmizelo v důsledku důlní činnosti. Toto spojení navrhuji v tělese Radovesické výsypky mezi jejím povrchem a kostelem Všech svatých, který jako jediná nestržená stavba již neexistující vesnice Radovesice byl vyplněn skrývkou a následně zasypán. V projektu se snažím rozvinout vizi vyhloubení, zafixování a následného zpřístupnění kostela. Práce si klade za cíl vytvořit místo dotyku s naší pamětí memento.
The subject of my thesis is the creation of a path - a connection with a place that has disappeared as a result of mining activity. I suggest this connection in the body of the Radovesice spoil tip, between its surface and All Saints' Church, which as the only non-demolished building of the now no-longer extant village of Radovesice was filled with overburden and subsequently covered over.In the project I endeavour to develop a vision of hollowing out the church, its stabilisation and subsequently rendering it accessible. The thesis aims to create a point of contact with our memory a memento.
Description
Subject(s)
memento, kostel, zasypání, paměť, podzemní architektura, dotyk, světlo, podzemní prostor, memento, memeneto, church, covered over, memory, underground architecture, touch, light, underground space, memento
Citation
ISSN
ISBN