Julia Dream

Title Alternative:Julia Dream
Loading...
Thumbnail Image
Date
2014
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Bakalářská práce ''Julia Dream'' pojednává o fenoménu snu jako inspiraci pro umělce, ať už v médiích jako fotografie, hudba, film, nebo malba či kresba. V textu se věnuji několika uměleckým dílům s tématikou snů, která mě zaujala a ovlivnila tuto moji práci. Prvním takovýmto příkladem je píseň ''Julia Dream'' od artrockové skupiny Pink Floyd, která byla mým rodičům inspirací při volbě mého jména. Titul písně jsem zvolila i jako název své bakalářské práce.
 V teoretické části práce se dále zaměřuji na bibliofilii a různá výtvarná zpracování knih. Částečně nahlédnu i do psychologie a filozofie, abych alespoň nastínila názory na fenomén snu jako takového, typy snů a způsoby, jakými se sny pracovat. 
 Praktická část práce je zpracována formou bibliofilie, pro niž jsem využila faksimile sešitu z dětství, do něhož jsem si tehdy zaznamenávala své sny a některé z nich také ilustrovala. Tyto materiály jsem doplnila svými současnými sny, opět ilustrovanými. Sny jsem spojila do námětově konzistentních dvojic a opatřila jednak svými komentáři, ale i názorem psychologa či jiných osob na problematice zainteresovaných.
Description
61 s., 7 s. příl. :obrázky +CD ROM
Subject(s)
design, dreams, design, sny
Citation
ISSN
ISBN