Automatický bezkontaktní dveřní systém založený na RFID

Abstract
Cílem práce je navrhnout a zprovoznit elektronický bezkontaktní dveřní systém využívající UHF RFID, jelikož tato technika je velmi zajímavá a v laboratorních podmínkách se osvědčila jako použitelná.První část bakalářské práce je věnována teoretické části a pojednává o tom, co je to zámek, co je to RFID a jaké existují čtečky a dveřní systémy na bázi RFID.Druhá část se věnuje výběru a návrhu bezkontaktního dveřního systému s využitím UHF RFID. Je zde popsáno hardwarové zapojení i popisem fungování naprogramovaného softwaru. Poté zde naleznete také otestovaný reálný provoz tohoto systému, který byl vyzkoušen nejprve v ideálních podmínkách a následně pak v podmínkách ztížených. V těch ideálních systém fungoval v 8 z 12 případů a ve ztížených podmínkách v 7 z 12 případů. Celková úspěšnost nalezení tagu činila 62,5 %.
The aims of this work are design the eletronic and contactless door system using UHF RFID and make it works. This method of UHF RFID is very interesting and in lab conditions looks really good for use.First part of this bachelor thesis is theoretical. The locks and the RFID systems are introduced, including the information about RFID readers and tag types.Second part is practical. There you can find hardwares setting and software description. Next is testing of this contactless door system using UHF RFID in reality in two situation. First in ideal weather conditions where a system worked flawlessly in 8 of 12 cases. Second, in worse conditions, where a system worked in 7 of 12 cases. The overall succes rate was 62,5 %.
Description
Subject(s)
RFID technologie, RFID tag, RFID čtecí zařízení, tag, reader, dveřní systém, bezkontaktní dveřní systém, UHF RFID, ultra-vysokofrekvenční RFID, RFID technology, RFID tag, RFID reader, tag, reader, door system, contactless door system, UHF RFID, ultra-high frequency RFID
Citation
ISSN
ISBN