Ekonomický význam sektoru automotive: srovnání vybraných zemí EU

Loading...
Thumbnail Image
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Tato bakalářská práce podává charakteristiku automobilového průmyslu ve vybraných evropských zemích. Práce je rozdělena na dvě části. V první části se čtenář seznámí s historií automobilového průmyslu, jeho členěním a s organizacemi, které se tomuto odvětví věnují. Teoretickou část uzavírá kapitola o nadnárodních korporacích, do kterých automobilové společnosti patří. Praktická část se zabývá automobilovým průmyslem v České republice, Německu a Itálii. Tyto země byly vybrány s ohledem na rozdílný vývoj a aktuální situaci na automobilovém trhu.
This bachelor thesis gives characteristics of automotive industry in selected European countries. The thesis is divided into two major parts. In the first part, the reader will get acquainted with the history of the automotive industry, its breakdowns and the organizations involved in the industry. The theoretical part concludes with a chapter on multinational corporations, which include automotive companies. The practical part deals with the automotive industry in the Czech Republic, Germany and Italy. These countries were selected due to different development and current situation in the automotive market.
Description
Subject(s)
Automobilový průmysl, nadnárodní společnosti, produkce automobilů, zaměstnanost, mezinárodní obchod, Automotive industry, multinational corporations, car production, employment, international trade
Citation
ISSN
ISBN