Amuzikální dítě na 1. stupni ZŠ a práce s ním

Title Alternative:Unmusical child to 1 primary schools and work with him
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The first part of the dissertation includes a theoretical basis, which I used for work and my own research. This part refers to the role of music and its importance in an edu-cational process of a child and also the cousations of unmusicality of some pupils at elementary school, how is the retardation in musical progress affected by educational environment of family and school.The practical part includes a personal observation of that situation and conclusions I made, based on my own research. In the conclusion I present an outline of some possible musical and rhythmical stimulation of pupils in that age, focused on progress of intonational and rhythmical abilities of pupils in 4. grade od elementary school.
V první části práce je uveden teoretický podklad, ze kterého jsem při tvorbě práce i při vlastním výzkumu čerpala a vycházela. Tato část poukazuje na důležitu roli hudební výchovy ve vzdělávacím procesu dítěte a dále také na příčiny amuzikality některých žáků na 1. stupni ZŠ, zda a do jaké míry se na zaostávání hudebního vývoje podílí výchovné prostředí rodiny a školy.
Description
katedra: KPV; přílohy: CD; rozsah: 82
Subject(s)
musicality, amusia, retardation in musical progress, musical maturity, musical abilities and skills, hudebnost, amuzie, opožďování v hudebním vývoji, hudební zralost, hudební schopnosti a dovednosti
Citation
ISSN
ISBN