Domov pro matky s dětmi

Title Alternative:Home for Mothers with Children
Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The topic of the presented bachelor work is ?Home for Mothers with Children?. In my dissertation, I characterized the educational work and the leisure activities of children younger school age in a Home for Mothers with Children. By using interviews and written documents I was looking how educational work and free-time activities influence the prevention of social-pathologic occurence on children and influence of free-time activities on school results. The subject of research was also the fact, how the kids from the Home for Mothers with Children are accepted in a group of same-age. I focused on the position of the free time pedagogue in this institution and on the work with the whole family.
Tématem předložené bakalářské práce je ?Domov pro matky dětmi?. Ve své bakalářské práci jsem charakterizovala výchovnou práci a volnočasové aktivity dětí mladšího školního věku v Domově pro matky s dětmi. Pomocí rozhovorů a spisové dokumentace jsem zjišťovala jejich vliv na prevenci sociálně patologických jevů u dětí a vliv volnočasových aktivit na školní výkon. Předmětem průzkum byla mimo jiné i skutečnost, jak jsou děti z Domova pro matky s dětmi přijímány ve skupině vrstevníků. Zaměřila jsem se také na pozici pedagoga volného času v tomto zařízení a na práci s celou rodinou.
Description
katedra: KSS; rozsah: 79.s (130 400 znaků).
Subject(s)
home for mothers with children, younger school age, free time pedagogue, prevention, family, social pathological phenomenons, bullying, leisure, truancy, domov pro matky s dětmi, mladší školní věk, pedagog volného času, prevence, rodina, sociálně patologické jevy, šikana, volný čas, záškoláctví
Citation
ISSN
ISBN