Využití reciproční inhibice v kondičním posilování

Title Alternative:Use of reciprocal inhibition in fitness training
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The main aim of this bachelor thesis is to frame a set of strengthening exercises for the sceletal muscles of the whole body based on the knowledge about reciprocal inhibition. The given paper is written mainly with regards to healt-oriented capabilities. Specific exercises are taken and compiled to suitable combinations so that they respect the demands of reciprocal inhibition. As a result, specific fitness plans that foster muscles and strength and minimize the risk of muscle inbalance formation come out.
Hlavním cílem bakalářské práce je sestavení sady posilovacích cviků pro kosterní svalstvo celého těla na základě poznatků o reciproční inhibici. Předkládaná práce je tvořena především s ohledem na zdravotně orientovanou tělesnou zdatnost. Konkrétní cviky jsou převzaty a sestaveny do vhodných kombinací tak, aby respektovali nároky reciproční inhibice. Výsledkem práce jsou konkrétní kondiční plány, které rozvíjí svalovou hmotu i sílu, ale zároveň minimalizují riziko vzniku svalových dysbalancí.
Description
katedra: KTV; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 57 s. (13741 znaků)
Subject(s)
reciprocal inhibition, fitness plan, muscle strength, muscle inbalance, reciproční inhibice, kondiční plán, svalová sílá, svalová dysbalance
Citation
ISSN
ISBN