Řízení zásob s ohledem na jejich minimalizaci

Title Alternative:Inventory management with a view to minimize
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The diploma thesis Inventory management with a view to minimize is considering material reserve operations within a specific company. The theoretical part is collecting existing knowledge of supply´s logistics, reserves and it´s operation. The practical part is focusing on initial situation within the company based on available literature. It describes a current system of reserve supplies management and suggests an innovation of reserves operation within the particular warehouse. The purpose of this diploma thesis is to propose a current system´s modification to a lower financial supplies linked to an average physical reserves supplies. The thesis´s way out is the ABC analyses of reserved supplies done in the warehouse.
Diplomová práce Řízení zásob s ohledem na jejich minimalizaci se zabývá řízením zásob surovin v konkrétním podniku. Teoretická část shromažďuje dosavadní poznatky z oblasti zásobovací logistiky, zásob a jejich řízení. Praktická část se za pomoci dostupné literatury zaměřuje na výchozí situaci ve společnosti, popisuje současný systém řízení zásob surovin a navrhuje opatření na zlepšení v oblasti řízení zásob ve vybraném skladu. Cílem práce je předložit vhodné návrhy na změnu současného systému tak, aby došlo ke snížení finančních prostředků vázaných v zásobách surovin v důsledku snížení průměrné fyzické zásoby surovin. Východiskem práce je ABC analýza skladových položek provedená ve skladu surovin.
Description
katedra: KPE; přílohy: 1 CD; rozsah: 91 s.
Subject(s)
supply logistics, inventory, inventory management, abc analysis, suppliers, zásobovací logistika, zásoby, řízení zásob, abc analýza, dodavetelé
Citation
ISSN
ISBN