Josef Kocourek: Život a dílo

Title Alternative:Josef Kocourek: Life and Works
Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The bachelor thesis is dedicated to life and works of Josef Kocourek, the writer connected with Eastern Bohemia but also with Northern Moravia. The thesis deals with characteristic features of Kocourek poetics and influences on his works. There is also studied the projection of both regions into the author?s works and their perception of current society. Moreover, it focuses on initiatives of Kocourek supporters. The analysis is based on primary and secondary literature.
Bakalářská práce se věnuje životu a dílu Josefa Kocourka, spisovatele spjatého s východočeským, ale i severomoravským krajem. Práce se zaměřuje na charakteristické rysy Kocourkovy poetiky a vlivy na jeho tvorbu. V práci je rovněž studováno promítání obou regionů do autorova díla a jeho vnímání současnou společností. Pozornost je upřena i na iniciativy Kocourkových příznivců. Analýza se opírá o pramennou a sekundární literaturu.
Description
katedra: KCL; rozsah: 110 s.
Subject(s)
josef kocourek, miloslav jirda, vladimir zorzut, jaromír typlt, vít ondráček, poetics, poetism, expressionism, imagination, stylization, objectivity, josef kocourek, miloslav jirda, vladimir zorzut, jaromír typlt, vít ondráček, poetika, poetismus, expresionismus, imaginace, stylizace, objektivita
Citation
ISSN
ISBN