Volný čas dětí a mládeže

Title Alternative:Leisure Time of Children and Youth
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This work treated the use of children´s freetime activities, hobbie and ideas of children´s leisure time from creche and from family ( children from diferent school in our region ). The aim of the work was to find whether children form creche spend leisure time same like children from families. The teoretical part was represented by the description of the problems of leisure time. The hypotheses from the teoretical part were verified in the practical part during the work with the selective sample of children. The results of the practical part during the work confirmed, that children from creche have leisure time better organize then children from family. The proposed measures are the results of this work and they concern the possibility how to improve the conditions of the use of children´s leisure time from creche and from families.
BP pojednávala o využívání volnočasových aktivit, zájmových kroužků a představám o náplni volného času dětí z dětského domova a dětí z rodin. Cílem práce bylo zjištění, zda děti z dětského domova mají také volný čas takový, jako děti z rodin. Teoretická část popisovala nejen problematiku volného času, ale i charakteristiku dětí středního školního věku, a to dětí z rodin i dětí z ústavní výchovy. Z teoretické části vycházely předpoklady, které byly ověřovány na výběrovém vzorku dětí v praktické části. Výsledky praktické části potvrdily, že děti z ústavní výchovy mají svůj volný čas organizovaný oproti dětem z rodin. Navrhovaná opatření, která byla vyústěním práce, se týkala možností, jak zlepšit podmínky využívání volného času dětí z rodin i dětí z dětského domova.
Description
katedra: KSS; přílohy: 2 x CD; rozsah: 54 s., 2 přílohy
Subject(s)
education, freetime activities, hobby, family, conduct problems, criminality, mass media, theft, aggressivity, chicane, gambler, school clubs, art schools, sportgrounds, institutional child care, výchova, volnočasové aktivity, volný čas, zájmový kroužek, rodina, problémové chování, kriminalita, hromadné sdělovací prostředky, krádeže, agresivita, šikana, hráčství, školní družiny a kluby, střediska pro volný čas, umělecké školy, hřiště, ústavní péče
Citation
ISSN
ISBN