Analýza systému sociálních služeb

Title Alternative:The Analysis of the Social Welfare System
Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This thesis on ``The Analysis of the Social Welfare System{\crqq} is particularly focused on the social policy in the company Škoda Auto a. s. The thesis aims to find out what is the opinion of new employees on benefits provided by the company. Such information is valuable because it regards a view of a person who enters the company with certain ideas and expectations, therefore untouched by the corporate policy. The purpose of the survey was to gain an overview about the amount of new employees who were interested in available benefits in the company and to what extent this influenced their decision to apply for the job. Further the survey analysed which benefits are important for the employees and what they think about them as well as what factors played a key role in the choice of the occupation. Internal company materials were used to find out all needed data. In many cases it was necessary to consult specialists dealing with personnel agenda in the company. A questionnaire was made to carry out the survey, which was handed out to the new employees at the introductory training and consequently processed and evaluated in the programme PHP Easy Survey Package.
Diplomová práce na téma {\clqq}Analýza systému sociálních služeb`` je zaměřena především na sociální politiku ve firmě Škoda Auto a. s. Cílem práce je zjistit, jaké mají nově nastupující zaměstnanci názory na zaměstnanecké výhody poskytované firmou. Tato informace je hodnotná, jelikož se jedná o názor člověka, který vstupuje do firmy s určitými představami a očekáváním a tudíž ještě není firemní politikou ovlivněn. Účelem průzkumu bylo získat přehled o tom, kolik nových zaměstnanců se před vstupem do firmy zajímalo o benefity, které firma nabízí a zda to nějak ovlivnilo jejich rozhodnutí začít pracovat ve firmě. Dále bylo zjišťováno, jaké zaměstnanecké výhody jsou pro ně důležité a jaký na ně mají názor, ale i jaké faktory pro ně byly při výběru zaměstnání důležité. K zjištění všech potřebných údajů byly použity interní materiály společnosti. V řadě věcí byla nutná i konzultace s odborníky zabývajícími se personální činností ve firmě. Pro potřeby průzkumu byl vytvořen dotazník, který byl zaměstnancům rozdáván na nástupním školení a následně zpracován a vyhodnocen v programu PHP Easy Survey Package.
Description
katedra: KPE; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 104 s., 16 s. přílohy
Subject(s)
working motivation, stimulation, enterprise motivation program, human resource management, employee benefits, benefits, social politics, pracovní motivace, stimulace, motivační program podniku, řízení lidských zdrojů, zaměstnanecké výhody, benefity, sociální politika
Citation
ISSN
ISBN