Tvorba Rich Internet Application pro správu zákaznických referencí

Title Alternative:CREATION OF RICH INTERNET APPLICATION FOR MANAGING CUSTOMER REFERENCES
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Cílem teoretické části práce je podat ucelený přehled nejaktuálnějších serverových a klientských technologií určených pro tvorbu RIA aplikací, srovnat je v oblastech uživatelského komfortu, rychlosti zpracování dat, uživatelské podpory a dostupných IDE, jejich potenciálu na významnější prosazení na trhu a čtenáři představit cesty pro výběr RIA technologie pro jeho specifické řešení. Dále čtenářovi doporučuje používání několika významných návrhových vzorů. Získané informace pak práce aplikuje do praxe, kdy na čistě demonstračním tématu ``správa referencí{\crqq} ukazuje rozšířenou CRUD aplikaci ve dvou RIA technologiích - Asynchronní javascript (AJAX) a Flex, vše s ohledem na uživatelský komfort. Pro aplikaci tak existuje jeden front-end a dva back-endy. Serverová část je založena na PHP5 s použitím nejnovějšího Zend framework 1.5 s velmi efektivním použitím novinky Zend_Form. Pro komunikaci s Flex klientskou aplikací je dále do serverové části implementován aplikační open-source Flex server AMFPHP, který je inovativním způsobem začleněn přímo do struktury framework Zend. Klientská část porovnává Ajaxový komponentový framework DOJO a technologii Flex. Dalším přínosem práce v této oblasti je automatizované vytváření Dojo forms s klientskou validací za pomocí serverově generovaných Zend_Form se serverovou validací a implementace těchto formulářů do modálních oken známých z desktopových aplikací. Technologie Flex využívá pro komunikaci s Flex serverem binární protokol AMF3.
The main goal of theoretical part of this work is to give global summary of most actual server and client technologies developed for creation of RIA, compare them in user comfort manner, speed of data processing, user support and available IDE, their potential on getting to a global market a introduce the ways for choosing RIA technologies for reader to apply them on his specific solution. Also it is recommending use of some important design patterns. Work applies this theory to praxis then and shows wider CRUD application ``managing of references{\crqq} two RIA technologies - asynchronous javascript (AJAX) and Flex, all preserved to make user comfort. For application there is one front-end and two back ends at all. Server side is based on PHP5 with use of newest Zend framework 1.5 and very effectively uses one news: Zend_Form library. For communication with Flex application there is implemented application open-source Flex server AMFPHP on the server side, which is by innovating way included nearly to structure of framework Zend. Client side compares Ajax component framework DOJO and Flex technology. Of this work in this area is automated creation of Dojo forms with the client validation with the help of server-generated Zend_Form with server validation and implementation of these forms to modal windows well-known from the desktop applications. Flex technology uses binary protocol AMF3 for communication with Flex.
Description
katedra: MTI; přílohy: 1 CD; rozsah: 100
Subject(s)
software, internet, ria, ajax, dojo, zend framework, remoting, flex, webml, mvc, software, internet, ria, ajax, dojo, zend framework, remoting, flex, webml, mvc
Citation
ISSN
ISBN