Návrh a příprava e-learningové podpory předmětu APM

Title Alternative:Suggestion and preparation of e-learning support for subject APM
Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Bakalářská práce pojednává o návrhu a přípravě e-learningové podpory předmětu Aplikace počítačových modelů, který je vyučován na Fakultě mechatroniky Technické univerzity v Liberci. Důležitým aspektem pro tvorbu této práce je seznámení se s e-learningem a nástrojem, který univerzita využívá pro realizaci e-learningu, systémem CLIX. Práce je v první části zaměřena tak, aby dokázala podat informace o e-learningu a CLIXu. Snahou je přiblížit tyto oblasti a poukázat na jejich provázanost a ukázat jaké mohou být formy e-learningové podpory. Realizací zadaných úkolů a problémů, včetně návrhů řešení, se zabývá zbylá část bakalářské práce. Jedním z problémů bylo vybrání (registrace) semestrálních prací studenty ze seznamu bez nutnosti zásahu vyučujícího. Hlavním cílem bylo umožnit tuto činnost studentům v CLIXu, ale rozumně vyřešit zmiňovaný problém nebylo možné. Konečným výsledkem se stala až tvorba samostatné webové aplikace, jež řeší registrace semestrálních prací, ale nabízí i větší funkčnost v podobě fóra, novinek, informací o předmětu a studijních materiálů. Součástí aplikace je také administrace a možnost jednoduché instalace pro zprovoznění aplikace.
This bachelor work deals with a suggestion and preparation of e-learning support of the subject Application of computer models that is taught at Faculty of Mechatronics of Technical University in Liberec. An important aspect for creation of this work is identification with e-learning and with an instrument that the University uses for realization of e-learning, with CLIX. The work is in its first part focused on managing of giving information about e-learning and CLIX. It is an effort to bring closer these areas and to refer to their cohesion and to show possible forms of e-learning support. The remaining part of the bachelor work deals with realization of assigned tasks and problems, including suggestions of solution. One of the problems was choosing (registration) of seminar works by students from the list without necessity of intervention of a teacher. The main aim was to provide this activity to students in CLIX but to solve the problem reasonably wasn{\crq}t possible. As a final result became creation of separate web application that solves registrations of seminar works but also offers greater functionality in form of forum, news, information about subject and study materials. A part of application is also administration and possibility of easy installation for opening of application.
Description
katedra: KMO; přílohy: CD x 1; rozsah: 72
Subject(s)
apm, clix, e-learning, e-learningová podpora, webová aplikace, apm, clix, e-learning, e-learning support, web application
Citation
ISSN
ISBN