Přístup obyvatelstva k recyklaci v Libereckém kraji

Title Alternative:Consumer Attitudes towards Recycling in Liberec Region
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This diploma thesis considers the issue of waste management, especially recycling. It is known that treat with waste in bad way is very harmful for the environment. Some processes can be affected by common people, their attitudes and also by behaviour and consequently their acts and activities. This dissertation is based on available documents and information and tries to investigate consumer attitudes towards recycling in Liberec region. The dissertation is aimed at attitudes of consumers in this part of the Czech Republic and it tries to evaluate their behaviour. It also attempts to find out the possible reason for such behaviour. The method of questionnaire was chosen as an instrument of research. Gathered data are analysed, results are presented and some suggestion or recommendations are given. There are also mentioned contributions for common life.
Předkládaná diplomová práce se snaží postihnout problematiku recyklace odpadů a následný přístup obyvatelstva k ní. Aby bylo možné zabývat se přístupem obyvatel k nějakému problému, je zapotřebí nejprve provést analýzu dostupných pokladů, pomocí které je následně zkoumána situace, konkrétně pak na území určeného kraje v České republice. Z těchto informací jsou posléze určeny strategie a cíle výzkumu. Cílem výzkumu a tedy i této diplomové práce je zjištění přístupu obyvatel Libereckého kraje k recyklaci, což je ověřováno pomocí dotazníkového šetření a následné analýze sebraných primárních dat. Na základě těchto analýz jsou interpretovány výsledky a uvedeny návrhy a doporučení týkající se dané problematiky. Závěrem jsou zmíněny možné přínosy tohoto tématu pro život lidí a také pro zamyšlení se nad problematikou přístupu k recyklaci.
Description
katedra: KMG; přílohy: 1 CD; rozsah: 80 s. (88336 zn.) + 4 s. příl.
Subject(s)
consumer behaviour, liberec region, packing, recycling, sorted waste, waste management, liberecký kraj, obal, odpadové hospodářství, recyklace, spotřební chování, tříděný odpad
Citation
ISSN
ISBN