Pracovní podmínky pro rodiče s dětmi ve firmě ABB, s.r.o.

Title Alternative:Working conditions for parents in a company ABB, s.r.o.
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The study is focused on social responsibility and its implementation in a particular business organisation. This study was worked up in a cooperation with ABB, s.r.o. The company is very active in its social responsibility and activities connected. Its activites are also introduced in this study. For another year, ABB wants to empowered one of the main pillars of social responsibility and it is social pilar. ABB´s plan is to create program which would support working parents with small childern. The author of this study, in collaboration with ABB tries to suggest possible solution which could by applied by the company. Main criterions are easy implementation and low expenses. Except suggestion of possible solution, this study includes another aim. It wants to show existing issue of the lack of childcare facilities and resulting problem with work life balance of parents, employees, returning to the work after maternity leave finishes.
Diplomová práce je zaměřena na společenskou odpovědnost a její implementaci v konkrétním podnikatelském subjektu. Společnost ABB, s.r.o., v jejíž spolupráci byla práce vyhotovena, podnikla v rámci společenské odpovědnosti mnoho aktivit, které jsou v této diplomové práci představeny. Pro příští rok se chystá posílení jednoho z pilířů společenské odpovědnosti, sociálního pilíře, a vytvoření programu na podporu zaměstnanců, kteří jsou zároveň rodiči malých dětí. Autorka diplomové práce se ve spolupráci s ABB snaží navrhnout možná řešení, která by společnost mohla aplikovat. Hlavním kritériem je jednoduchá implementace řešení a zároveň nízká finanční náročnost projektu. Kromě navržení možného řešení pro ABB, je jedním z cílů diplomové práce ukázání existující problematiky v nedostatku předškolních zařízení a z toho plynoucí nesnadné sladění pracovního a osobního života rodičů, jako zaměstnanců vracejících se po mateřské a rodičovské dovolené do pracovního procesu.
Description
katedra: KPE; rozsah: 98 s., 8 s. příloh
Subject(s)
social responsibility, social pillar, stakeholder, work/life balance, comany kindergarten, flexible working hours, cafeteria system, společenská odpovědnost firem, sociální pilíř, stakeholder, work/life balance, firemní školka, flexibilní pracovní doba, cafeterie
Citation
ISSN
ISBN