Řízení lidských zdrojů na základní škole

Title Alternative:Human Resource Management at Primary School
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
In my bachelor thesis I major in theoretical and practical introduction to human resources in a basic school. In theoretical part I focus on the importance and the development of the potential of human resources; mainly on creation of a dynamic harmony between a number and a structure of working positions and a number of workers in a business, optimal use of work power, team building, effective management of human resources and creating healthy interpersonal relationships in a business. Using the SWOT analysis via questionaire method I got the look into the business of ZŠ and MŠ Klíč in Česká Lípa and using this research method I got other information about problems that are being solved there at the moment. One of the biggest problems is intrabusiness communication for which I suggested how to solve it. My suggestion far more I discussed with the main manager of the school and all together we tried to create compromises for making changes.
Předmětem mé bakalářské práce je teoretické i praktické seznámení s problematikou řízení lidských zdrojů na základní škole. V teoretické části jsem se zaměřila na klíčovou roli a rozvoj potenciálu lidských zdrojů. Zejména na vytváření dynamického souladu mezi počtem a strukturou pracovních míst a počtem a strukturou pracovníků v podniku, optimální využívání pracovních sil v podniku, formování týmů, efektivního stylu vedení lidí a budování zdravých mezilidských vztahů v podniku. Pomocí SWOT analýzy jsem získala vhled do firemního života ZŠ a MŠ Klíč v České Lípě a pomocí výzkumu metodou dotazníků jsem získala další informace o problémech, které aktuelně ve firmě řeší. Jako největší se ukázal problém vnitrofiremní komunikace, kterým jsem se zabývala a navrhla pro něj řešení. Svůj návrh jsem dále diskutovala s ředitelkou školy a společně jsme vytvářely kompromisy při zavádění změn.
Description
katedra: KPE; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 71 s, 12s. obr. příloh.
Subject(s)
communication, changed management, human resources, personnel management, swot analysis, komunikace, lidské zdroje, swot analýza, personální management, řízená změna
Citation
ISSN
ISBN