Obchodní vztahy České republiky s Německem

Title Alternative:Business relations of the Czech Republic and Germany
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
A topic of this bachelor thesis considers business relationships between The Czech Republic and Germany. Business psychology is a very important part which should be well known among all businessmen. It is necessary to comply with the traditions of a foreign country to build a good relationship between partners. German businessmen prominently attend to punctuality, exactness and preciseness. The economic situation in the target market and also in the domestic market definitely has a great effect on the business. German economy belonged and still belongs among the strongest in the world. Important indicators are gross domestic product, export, import, turnover, etc. The business relationship between The Czech Republic and Germany is treated by many agreements and contracts where all the conditions of bilateral business are scheduled. After 1989 foreign companies began to enter the Czech market. A few examples are Volkswagen, Siemens, Knauf and Würth. Another company, Christian Schwaiger GmbH & Co. KG, established Schwaiger, s.r.o., which is written about in greater detail in this work.
Téma této bakalářské práce se zabývá obchodními vztahy České republiky s Německem. Důležitou součástí je psychologie obchodního jednání, kterou by měl každý dobrý obchodník znát. Pro dobré vztahy mezi obchodními partnery z různých zemí je nutné se při jednání přizpůsobit zvykům dané země. Němečtí obchodníci dbají především na dochvilnost, přesnost a preciznost. Velký vliv na obchod má samozřejmě ekonomická situace jak na cílovém, tak na domácím trhu. Německá ekonomika patřila a patří k jedné z nejsilnějších. Důležitými ukazateli jsou hrubý domácí produkt, export, import, obrat, atd. Obchodní spolupráce České republiky s Německem je upravována řadou smluv a dohod, v nichž jsou sepsány veškeré podmínky vzájemného obchodu. Po roce 1989 začaly vstupovat na český trh zahraniční firmy - např. Volkswagen, Siemens, Knauf, Würth a mnoho dalších. Mezi nimi na český trh vstoupila i firma Christian Schwaiger GmbH & Co. KG, která založila Schwaiger, s.r.o.. V této bakalářské práci je podrobněji rozepsána.
Description
katedra: KJB; přílohy: 3 reklamní prospekty, 2 infolisty, 1 vydaná faktura, 1 katalog satelitních kompletů, 1 CD ROM; rozsah: 50 s., 7 s. příloh
Subject(s)
germany, incomes, purchase, turnover, export, německo, tržby, nákup, obrat, vývoz
Citation
ISSN
ISBN