Metoda TRIZ - Teorie vynalézavého řešení problémů

Title Alternative:TIPS - Theory of Inventive Problem Solving
Loading...
Thumbnail Image
Date
2009
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
This bachelor thesis deals with the TRIZ method and its application on concrete example in the company Škoda Auto, Inc. The first part of this work includes introduction to and basic information about TRIZ method, its history, a founder and description of theory. In the conclusion of this part accomplishments and negatives of the TRIZ method are reviewed. In the second part a concrete example is solved on which, was the method applied. It presents a detailed analysis of a problem, a decision procedure, estimation of results, and contributions for the company. At the end of the work the personal view of the method and final estimation of this work are stated.
Tato bakalářská práce se zabývá metou TRIZ a aplikací na konkrétní příklad ve společnosti Škoda Auto, a.s. První část práce obsahuje úvod do metody TRIZ. Obsahuje základní informace o metodě, její historii, zakladateli a popisuje teorii. Závěrem první části jsou zhodnoceny klady a zápory metody TRIZ. Ve druhé části je řešen konkrétní příklad, na který byla metoda aplikována. Představuje detailní rozbor problému, postup řešení, zhodnocení výsledků a přínosů pro společnost. V poslední části práce je uveden osobní názor na metodu, celkové zhodnocení práce.
Description
katedra: KIN; rozsah: 52 s., 12 s. obr. příloh
Subject(s)
triz, method, vepol, value analysis, innovation, patent, company škoda auto, inc, antagonism, chain causes and consequences, nanotechnology, triz, metoda, vepol, hodnotová analýza, patent, inovace, škoda auto, rozpor, řetězec příčin a důsledků, nanotechnologie
Citation
ISSN
ISBN