Analýza vývoje hospodaření podniku

Title Alternative:Analysis of company management development
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Based on the financial analysis, this thesis is aimed at evaluating past and present financial situation of KOBIT spol. s r.o. (Ltd.) company, which shall help it to estimate its future economic process and decide about its financial management. The thesis has been divided into two parts: There are important terms connected to the assigned topic of the thesis theoretically described and explained in the first part. The second (main) part of this work first defines KOBIT spol. s r.o. (Ltd.) company, its history, sphere of business and position on the market. Other chapters contain financial analysis of this company, done through the use of particular chosen indexes, primarily based on horizontal and vertical analysis of the balance, benefit and loss report and also analysis of the ratio and summary indexes. Last part of this thesis concludes recommended steps and estimated future development. The evaluation has been preferably done by means of charts and graphs as they have a better predicative ability than only a verbal description, however necessary. Used data have been taken out of the annual reports provided by KOBIT spol. s r.o. (Ltd.) company.
Tato diplomová práce má za úkol na základě finanční analýzy zhodnotit minulou a současnou finanční situaci společnosti KOBIT spol. s r. o., která má podniku pomoci odhadnout hospodářský vývoj do budoucnosti a rozhodovat o finančním hospodaření. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí: V první části jsou teoreticky popsány a vysvětleny důležité pojmy vztahující se k zadanému tématu diplomové práce. V druhé (nosné) části této práce je zprvu charakterizována společnost KOBIT spol. s r. o., její historie, obor působení a situace na trhu. V dalších kapitolách je pomocí jednotlivých vybraných ukazatelů provedena finanční analýza této společnosti, a to především na základě horizontální a vertikální analýzy rozvahy a výkazu zisku a ztráty a analýzy poměrovými a souhrnnými ukazateli. V závěru této práce jsou shrnuta doporučena opatření a odhadovaný vývoj do budoucna. Hodnocení je prováděno především pomocí tabulek a grafů, jelikož mají lepší vypovídací schopnost než pouze slovní popis, který je ale nezbytný. Podklady pro zpracování jsou čerpány z výročních zpráv poskytnutých společností KOBIT spol. s r. o.
Description
katedra: KFÚ; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 118
Subject(s)
assets, cash flow, extensive indicators, financial analysis, horizontal analysis, debts, quotient indicators, balance, total indexes, statements, aktivity ratios, liquidity ratios, profitability ratios, debt ratios, vertical analysis, income statement, net profit, aktiva, cash flow, extenzivní ukazatele, finanční analýza, horizontální analýza, pasiva, poměrové ukazatele, rozvaha, souhrnné indexy, účetní výkazy, ukazatele aktivity, ukazatele likvidity, ukazatele rentability, ukazatele zadluženosti, vertikální analýza, výkaz zisku a ztráty, výsledek hospodaření
Citation
ISSN
ISBN