Optimalizace nákladů a mzdového systému v podniku služeb

Title Alternative:Optimizing costs and wage system in service company
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Thesis is based on human resources management and is amed at costs, human resources planning, at ways of rewarding and evaluation. It describes advancements and methods, that lead to creation and implementation of wage systems. The practical part of the work is devoted to analysis of the previous and present rewarding system including evaluation system, optimized rewarding system proposition and implementation. Because wages are one of the most imoportant items of costs, it is necessary to provide enough financial resources for example through reducing other items of costs. The new system is supposed to give employees reason for better performances, independence, responsibility and bring company to economic growth, prosperity and competitive strength.
Diplomová práce sezaměřuje na problematiku nákladů, plánování lidských zdrojů, odměňování a hodnocení. Popisuje a zmiňuje jednotlivé postupy a metody vedoucí k vytváření a implementaci mzdových systémů. Praktická část práce se věnuje analýze předchozího a stávajícího systému odměňování včetně systému hodnocení, navržení a implementaci optimalizovaného mzdového systému. Jelikož mzdy jsou jednou z nejpodstatnějších složek nákladů, je zapotřebí zajistit dostatečné prostředky k jejich financování, například prostřednictvím snižování ostatních složek nákladů. Nový systém má motivovat pracovníky k lepším výkonům, samostatnosti, závazné odpovědnosti, a dovést společnost k ekonomickému růstu, prosperitě a konkurenceschopnosti.
Description
katedra: KPE; rozsah: 82
Subject(s)
wage system, optimizing costs, service company, work evaluation, rewarding stategy, mzdový systém, optimalizace nákladů, podnik služeb, hodnocení práce, strategie odměňování
Citation
ISSN
ISBN