Měření délky vláken

Title Alternative:MEASURING FIBRES LENGTH
Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Bakalářská práce se zabývá měřením délky vláken. V teoretické časti je popsán státní podnik, pro který se měřili vlákna, jeho historie, výrobní sortiment. Tato část podrobněji charakterizuje druhy vláken a způsoby měření, jakými se zjišťují délky těchto vláken. Druhá část práce je zaměřená na popis experimentu. Charakterizuje materiál, který při něm byl použitý, postup měření a vyhodnocení naměřených hodnot. Na základě údajů získaných z měření byl doporučen způsob zpracování vláken pro každý vzorek.
This bachelor work is about measuring fibres length. In the theoretic part a stated-owned enterprise, which the measurement was done for, is described, including its history and assortment. This part also contains a closer characteristic of fibre types and length-measuring methods. The second part is describing the experiment itself. It characterizes the material which was used, the measurement process and the data evaluation. Following the gathered data, for every specimen a method of fibre processing was recommended.
Description
katedra: KHT; rozsah: 49 s. , 10 s. obr. příloh.
Subject(s)
vlákno; délka; přírodní vlákna; syntetická vlákna; přímá metoda; skleněná deska; staplový diagram; histogram;, fibre; length; natural fibres; synthetic fibres; direct method; glass plate; staple diagram; histogram;
Citation
ISSN
ISBN