Modul digitálního kalibrátoru

Title Alternative:Digital calibration unit
Loading...
Thumbnail Image
Date
2013-12-27
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizací modulu pro stávající výukový přípravek, který by umožňoval kalibrování a testování vstupů analogových převodníků. Cílem bylo vytvořit přípravek včetně obslužného softwaru, který by se svou funkčností blížil stávajícím přístrojům na trhu, s rozumnou přesností za přijatelnější cenu. V rámci práce mělo být vyrobeno zařízení, které by umožňovalo nastavovat výstupní termočlánková napětí buď potenciometrem a nebo přímo z připojeného počítače. Dále by mělo umožňovat nastavovat výstupní proud v rozsahu typicky používaných 0 až 20 mA.
This work concerns proposal and realization of a module used for an existing teaching device that would enable calibration and testing input of analog converters. The main objective is creating a device and software that would approach the existing devices on the market with its functionality and accuracy and which would be available at a good price. The work should result in creating a device that would enable setting output termocouple voltage by means of a potentiometer or directly from a connected computer. In addition, it should enable setting the output current in a typical range of 0 to 20 mA.
Description
katedra: MTI; přílohy: 1 CD; rozsah: 48
Subject(s)
d/a převodníky, kalibrator, mikroprocesor, senzory, termočlánky, calibrator, d/a convertors, microcontroller, sensors, thermocouples
Citation
ISSN
ISBN