Získávání a výběr pracovníků v korporaci PRECIOSA, a.s.

Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení komparativní analýzy získávání a výběru pracovníků v korporaci PRECIOSA, a.s. s následnou syntézou dílčích poznatků s hlavním zaměřením na získávání pracovníků pomocí trainee programu. Na začátku práce je teoreticky vymezen pojem řízení lidských zdrojů a celý proces získávání a výběru pracovníků. V této části práce jsou popsány jednotlivé možnosti oslovení uchazečů a také způsoby, jak vybrat z uchazečů toho pro organizaci nejvhodnějšího. V další části práce je prakticky analyzován proces získávání a výběru pracovníků v korporaci PRECIOSA, a.s., který je pro názornost doplněn ukázkami dokumentů využívaných korporací. Součástí bakalářské práce je dotazníkové šetření zabývající se Preciosa Trainee Programem, které zajišťuje zpětnou vazbu organizátorům programu a na základě zjištěných skutečností doporučuje změny v harmonogramu a organizaci programu.
This thesis focuses on the evaluation of the comparative analysis of recruitment and selection of staff in the corporation PRECIOSA, a.s. with subsequent synthesis of partial knowledge with a focus on recruiting workers using a trainee program. At the beginning, it is theoretically defined the concept of human resources management and the entire process of recruitment and selection of staff. This section describes the various possible ways of addressing the candidates and also ways to select the most suitable candidates for the organization. In the next part is practically analyzed the process of recruitment and selection of staff in the corporation PRECIOSA, a.s., that is completed with illustrative examples of documents used by corporations. A part of the thesis is a questionnaire survey dealing with Preciosa Trainee Program, which provides feedback to the organizers of the program and on the basis of achieved facts recommends changes in the time schedule and organization of the program.
Description
Subject(s)
personální management, řízení lidských zdrojů, trainee program, výběr pracovníků, získávání pracovníků, human resources management, personnel management, recruitment of staff, selection of staff, trainee program
Citation
ISSN
ISBN