HMI aplikace k přímému ovládání funkcí elektrického servopohonu

Abstract
Tato bakalářská práce popisuje jak pracovat s frekvenčním měničem Sinamics S120 a dvěma synchronními motory, které jsou ovládány pomocí zobrazovacího zařízení OP 177B a vizualizačního systému WinCC flexible. Cílem této práce je otestovat jednotlivé funkce servopohonu a vytvořit aplikaci pro dotykový panel, kterým bude možné tyto funkce nastavovat a ovládat v reálném čase. Dále pak otestovat funkce synchronizační knihovny pro realizaci elektronických vazeb mezi více elektrickými pohony Siemens Sinamics. V první části se práce zabývá obecnou teorií a přehledem pohonů značky Simenes. Ve druhé části je popsáno jak správně naparametrovat měnič a naprogramovat vizualizaci.
This thesis describes how to work with a frequency converter Sinamics S120 and two synchronous motors, which are controlled by the OP 177B display device and how to work with visualization system WinCC flexible. The aim of this work is to test individual drive functions and create an application for a touch panel which will allow using these functions set and controlled in real time. Then test the synchronization function library for implementing electronic links between multiple electric drives Siemens Sinamics. The first part deals with a general overview of the theory and drives brand Siemens. The second part describes how to properly frequency converter parameterised and how to programmed visualization.
Description
Subject(s)
SINAMICS S120, HMI, STARTER, WinCC flexible, OP177B, DCC chart, SINAMICS S120, HMI, STARTER, WinCC flexible, OP177B, DCC chart
Citation
ISSN
ISBN