Poustevna

Loading...
Thumbnail Image
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Cílem bakalářské práce je úprava historického místa dle lidového názvu Barčiny světničky, v Českém ráji, pro potřeby poustevny. Místa, kde člověku umožním odpoutat se od konvenčního svazování společnosti a hodlá zde nalézt prostor, který využije pro čerpání tvůrčí inspirace a životních cílů ve spojení s přírodou. Neudávám, čím poustevna může být a jak přesně by měla fungovat, využívám pouze stávající charakter prostoru a pomocí jednoduchých prvků se ho snažím přeměnit v něco prostého, srozumitelného a současně skrytého před lidmi. Poustevna čeká na příchod toho, pro koho je stvořená a jen s ním dostává jasný smysl.
The aim of the thesis is the adjustment historic site under the popular name Barčiny světničky in the Český ráj region, for the needs of the hermitage. Places where I let the man break away from the conventional bundling the company and intends to find a space here, which utilizes pumping creative inspiration and life goals in conjunction with nature. Indicates that, the hermitage can be and how exactly should work, I use only the existing character of the area and using simple elements strive to transform it into something simple, understandable and at the same time hidden from the people. Hermitage waits for him, for whom it is created, and only with him getting a clear sense.
Description
Subject(s)
Poustevna, Český ráj, příroda, jeskyně, poustevník, Barčiny světničky, pískovec, světlo, Hermitage, Czech Paradise, nature, caves, hermit, Barčin parlors, sandstone, light
Citation
ISSN
ISBN