Klasifikační algoritmy v dataminingových úlohách

Abstract
Tato práce seznamuje čtenáře s pojmem datamining, SW nástrojem IBM SPSS Modeler a zaměřuje se na tvorbu rozhodovacích stromů a popisuje pro ně vybrané klasifikační algoritmy, jež jsou využívány při řešení různých reálných problémů. Vybrané algoritmy jsou pak demonstrovány na konkrétních datech.Práce dále popisuje vznik desktopové aplikace pro vizualizaci vzniku rozhodovacího stromu, jakož to nástroje použitelného pro výuku.
This bachelor thesis introduces the concept of data mining and software IBM SPSS Modeler. This thesis is focused on creating decision trees and classification algorithms, which are used for different real problems. The algorithms are showing on specific data.This bachelor thesis describe creating desktop application for visualisation of a decision tree. This application is a tool for teaching.
Description
Subject(s)
Datamining, klasifikace, rozhodovací stromy, informační zisk, entropie, prediktor, predikovaný atribut, Datamining, decision trees, information gain, entropy, predictor, predicted attribute
Citation
ISSN
ISBN