Vyhodnocení finanční výkonnosti podniku Topos, a. s.

Abstract
Hlavním cílem této práce je zjištění potenciálních problémů a rizik v analyzované společnosti z hlediska podnikových financí a následné formulování řešení těchto problémů. Všechny tyto činnosti jsou prováděny dle všeobecně uznávaných postupů, a to dle teorie finanční analýzy podniků a teorie řízení podnikových financí. První část je věnována problematice finančního zdraví podniku a jednotlivým finančním ukazatelům, vše na úrovni teorie. V praktické části je poté představena analyzovaná společnost včetně nástinu jejího ekonomického stavu. Následuje vyhotovení kompletní finanční analýzy včetně bankrotních a bonitních modelů, ze který se následně vyvozují závěry. Nakonec je zjištěný stav vyhodnocen a je doporučeno řešení zjištěných problémů vhodnými finančně-manažerskými nástroji.
The goal of this master's thesis is to find, formulate and solve potential financial problems and risks in an analyzed company. All these activities follow generally recognised procedures according to the theory of financial analysis and corporate finance management. The first part of this thesis describes the matters of company's financial soundness and each financial indicators theoretically. First, the practical part is presented by a company introduction including a description of the current economic situation. Then a complete financial analysis is made including bankruptcy and creditworthy models and which serve to draw conclusions. Finally, the observed situation is evaluated and an appropriate solution is recomamended in the form of financial or managerial tools.
Description
Subject(s)
finanční zdraví, finanční analýza, zadluženost, bonita, rentabilita, peněžní tok, komplexní ukazatelé, strojní výroba, zálohové faktury, financial soundness, financial analysis, indebtedness, creditworthiness, cash-flow rentability, comprehensive indicators, manufacture of machinery, advance invoice
Citation
ISSN
ISBN