Promatorium zvířat

Abstract
Nic není věčné... Každý život nevyhnutelně dospěje ke svému konci. Na začátku je mnoho radosti, ale konec vždy provází zármutek a prázdnota. Truchlení vyžaduje čas a prostor a cesta ke smíření bývá dlouhá. Život zvířete je ve srovnání s tím lidským pouhým okamžikem. Ale i po tak krátkou dobu je nám náš čtyřnohý přítel věrným společníkem a zaslouží důstojné sbohem. Jaké by ale mělo být...?Usilovala jsem o vytvoření místa, které navozuje atmosféru tiché meditace o návratu zvířete k přírodě a splynutí s ní. Příroda vzniká a zaniká, obrozuje se a umírá každý den. Smrt je přirozenou součástí života, stejně jako by měl být tento dům přirozenou součástí krajiny. Snažila jsem se vytvořit prostředí, které bude příjemné, lidské, klidné, intimní, upřímné a bez přítomnosti patosu, uklidní emoce a napomůže smíření.
Nothing is eternal ... Every life inevitably comes to an end. There is a lot of joy in the beginning. But the end is always associated with grief and emptiness. Mourning takes time and space, and the road to reconciliation is long.The life of an animal compared to a human is just a moment. But even for such a short time, our four-legged friend is a faithful companion and deserves a dignified goodbye. What should it be like ...?I wanted to create a place that evoked an atmosphere of quiet meditation on the animal's return to nature and fusion with it. Nature arises and dies, recovers, and dies every day. Death is a natural part of life, just as this house should be a natural part of the landscape. I have tried to create an environment that is pleasant, human, calm, intimate, sincere and without the presence of pathos, calms emotions and helps reconciliation.
Description
Subject(s)
kremace, promace, smrt, splynutí, zvířecí, promatorium, krematorium, krajina, architektura, cremation, promession, death, fusion, animal, promatorium, crematorium, landscape, architecture
Citation
ISSN
ISBN