vizualnidata.cz

Abstract
Bakalářská práce se věnuje problematice dat v digitálním světě. Konkrétně dat, na nichž jsou vystavěny webové stránky. Data jako taková jsou zde zastoupena čísly, písmeny a znaky. Z těchto znaků se také skládá zdrojový kód webových stránek. Tato data jsou základem všech informací v dnešním digitálním světě, na internetu především. Práce svou vizuální formou poukáže na neustálé množství informací, které na nás v dnešní době v pozadí všech aplikací doléhají. Bakalářská práce si klade za cíl představit kód webové stránky specifickou vizuální formou. Výsledkem bude webová stránka, která jako taková bude tvořena především pomocí programovacího jazyka html, který se sám o sobě principiálně skládá ze znaků, jež bude svým prostřednictvím vizualizovat.
The bachelor thesis focuses on the issue of data in the digital world. Specifically the data where the website is built.Data are represented here by numbers, letters and characters. The source code of the website also consists of these characters. This data is the basis of all information in today's digital world and especially on the Internet. The work in its visual form points to the constant amount of information that reaches us in the background of all applications today.Purpose of this bachelor's thesis aims to present the code of the website in a specific visual form. The result will be a website, which will be created primarily using a programming language, which in itself consists of characters, which will visualize through them.
Description
Subject(s)
vizualizace, kód, script, typografie, html, konceptuální umění, data, visualization, code, script, typography, html, conceptual art, data
Citation
ISSN
ISBN