Využití projektové výuky v ekonomických předmětech na střední odborné škole

Abstract
Bakalářská práce se zabývá využitím projektového vyučování v ekonomických předmětech, zejména na středních odborných školách se zaměřením na gastronomii a služby. Práce je rozčleněna na část teoretickou a praktickou. Teoretická část na základě odborné literatury celkově shrnuje problematiku projektového vyučování. V praktické části práce je navržen a vypracován konkrétní vyučovací projekt s názvem Otevíráme restauraci. Projekt zahrnuje celkem 7 vyučovacích bloků a propojuje již získané znalosti žáků z různých vyučovacích předmětů. Je zpracován formou příručky pro učitele s kompletními pedagogickými přípravami na jednotlivé bloky. Výstupem projektu je tvorba zjednodušeného podnikatelského plánu na otevření nové restaurace. Projekt přibližuje žákům profesní realitu a připravuje je na případné budoucí podnikání.
The Bachelor Thesis discusses the Project-Based Learning in Economic Studies at secondary schools focusing mainly on gastronomy and services. The thesis is divided into two parts, theoretical and practical. The theoretical part is based on professional literature and deals with the theoretical view of the project-based learning. In the practical part a proposal of a learning project called We are opening the restaurant and its implementation are described. The project includes seven periods and it interconnects student´s knowledge acquired from different school subjects. I tis presented in a form of a teacher´s guide which provides a complete lesson plan for each of the seven lessons. The output of the project is a simplified business plan for opening a new restaurant. The project brings students closer to the professional reality and prepares them for their eventual future business.
Description
Subject(s)
Projekt, projektové vyučování, výstup projektu, střední odborná škola gastronomie podnikání, podnikatelský plán, restaurace, Project, Project-Based Learning, output of the project, secondary school of gastronomy, business, business plan, restaurant
Citation
ISSN
ISBN