Využití digitálních výukových prostředků ve výuce na střední škole

Abstract
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaké digitální výukové prostředky a v jaké četnosti jsou využívány na střední odborné škole při výuce odborných předmětů. Práce se věnuje charakteristice digitálních výukových prostředků a identifikování jejich výhod a nevýhod při využití ve výuce. Hlavní část práce se zabývá výzkumem na střední odborné škole. V jeho rámci bylo provedeno dotazníkové šetření žáků a učitelů této školy. Dotazníkového šetření se zúčastnilo 194 respondentů z řad studentů a 10 respondentů z řad učitelů. Pro každou skupinu byl vytvořen odlišný dotazník. Na základě informací zjištěných výzkumem bylo provedeno následné vyhodnocení a interpretace výsledků. Bylo zjištěno, že vybraná střední škola je digitálními výukovými prostředky dobře vybavena. Tím nejvíce využívaným prostředkem, je dle odpovědí studentů i jejich učitelů, dataprojektor.
The aim of this Bachelor thesis is to find out what digital educational tools and at what frequency they are used at secondary vocational school for teaching vocational subjects. The work discusses the characteristics of digital educational tools and identifies their advantages and disadvantages for the teaching use. The main part of the thesis deals with research at secondary vocational school. A survey of students and teachers from this school was done for the purposes of this research. 194 students and 10 teachers responded to the survey. A different questionnaire was created for each of group. Based on the information collected by the research, a subsequent evaluation and nterpretation of the results were performed. It was found that the selected secondary school is well equipped with digital educational tools. According to the answers of students and their teachers, the most used tool is a data projector.
Description
Subject(s)
didaktické prostředky, digitální výukové prostředky, střední škola, didactic resources, digical educational tools, secondary school
Citation
ISSN
ISBN