Zooterapie ve speciálně pedagogické praxi

Abstract
Bakalářská práce ?Zooterapie u dětí se speciálními vzdělávacími? potřebamipojednává o práci odborných zooterapeutů s touto cílovou skupinou. Opírá se o odbornéeseje profesionálů, kteří se svými zvířaty provozují zooterapii v různých zařízeních, ale i uklientů v jejich domovech. Zooterapeuti eseje sepsali při absolvování kurzu ?Zooterapie vsociální práci?, který organizoval tým ElvaHelp. Kurzu se zúčastnili i lidé, kteří se ozooterapii zajímají, ale aktivně ji nedělají. To umožnilo širší náhled na problematikuzooterapie. Na otázky týkající se tohoto tématu jsem mohla porovnat názory odborníků ilaiků.
The bachelor thesis Zootherapy in children with special educational needs dealswith the work of professional zootherapists with this target group. It is based on expertessays of professionals who run zootherapy with their animals in various facilities, but alsowith clients in their homes. Animal therapists wrote the essay when attending the courseAnimal Therapy in Social Work, organized by the ElvaHelp organization. The coursewas attended by people who are interested in zootherapy, but do not run it on their own.This allowed a broader insight into the issue of zootherapy. I could compare the opinionsof experts and laymen on questions on this topic.
Description
Subject(s)
Zooterapie, dítě, speciální vzdělávací potřeby, speciální pedagogika, terapie, výchova, vzdělávání, zvíře, Zootherapy, child, special educational needs, special pedagogy, therapy, education, animal
Citation
ISSN
ISBN