Aplikace pro plánování sportovního tréninku

Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na implementaci webové aplikace pro vytrvalostní sporty, která je určena pro cyklistiky, běžce, lyžaře atd. Aplikace nabízí trenérům možnost vytvářet tréninkové plány a sportovcům tyto tréninkové plány číst a reportovat průběh tréninku. Dosažení daného cíle v této práci probíhá zaprvé zkoumáním problematiky programování webových služeb a populárních webových řešení sportovních aplikací, a zadruhé zvolením vhodných technologií pro vývoj a následným návrhem vlastního řešení, které je podrobně popsané v kapitole Rešerše. Jedním z důležitých kroků pro dosažení cíle je implementace rozhraní, která je podrobněji popsaná v kapitole Webová aplikace. V ní se soustředím na popis použitých technologií a jednotlivých implementovaných funkcí pro tuto webovou aplikaci. Webová aplikace využívá programovací jazyk TypeScript, JavaScriptovou knihovnu React, pomocné React nástroje Context a knihovnu Ant Design pro implementaci klientské části, a systém Node.js a framework Express.js pro realizaci serveru a také nerelační databáze MongoDB pro práci s daty. Poslední část bakalářské práce je věnována zhodnocení dosažených výsledků a plánům rozšíření funkcí této webové aplikace do budoucna.
This bachelor's thesis focuses on the implementation of an endurance sports web application which was developed for sportsmen such as cyclists, runners or skiers. Thanks to this application, coaches build training plans for athletes who can access them during their training session. Moreover, this application enables an easy addition of comments to any activity. The goals of this thesis are focused on programming of web services and popular web-based solutions for sport applications. Moreover, it focuses on the selection of appropriate technologies for the development of an own application. The above-mentioned process is described in detail in the chapter Research. This thesis is specifically concerned with the implementation of an interface which is discussed in the chapter Web Application. This chapter focuses on the description of technologies used and the features implemented. The web application uses a programming language TypeScript, JavaScript library React, React auxiliary tools Context and the Ant Design library for programming the client - side of the web application. Node.js and server framework Express.js were used to implement the backend part of the web aplication, data management is handled by the non-relational database MongoDB. The last chapter of the thesis evaluates the results achieved and explores the future development of the web application.
Description
Subject(s)
Webové aplikace, plánování sportovního tréninku, REST, MongoDB, TypeScript, React, Node.js, Web application, sport training plans, REST, MongoDB, TypeScript, React, Node.js
Citation
ISSN
ISBN