Sdílená ekonomika a její dopady na ubytovací zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Cílem bakalářské práce je provést analýzu veškerých faktorů ovlivňujících rozvoj sdílené ekonomiky v oblasti ubytování v České republice a následně zhodnotit, v jakém rozsahu sdílená ekonomika ovlivňuje ubytovací zařízení. V práci je charakterizována sdílená ekonomika z pohledu několika uznávaných autorů. Dále je v bakalářské práci objasněno postavení sdílené ekonomiky jak v České republice, tak i ve světě. V rámci závěru práce autor zkoumá dopady a navrhuje řešení, které by situaci na trhu s ubytováním mohly pomoci.
The purpose of this bachelor's thesis is to analyze the factors affecting the evolution of shared economy in the area of accommodation in the Czech Republic and subsequently to evaluate the extent to which the shared economy affects accommodation facilities. The work is characterized by shared economy from the perspective of several recognized authors. Furthermore, the thesis clarifies the position of shared economy in the Czech Republic and in the world. In conclusion, the author examines the impacts and suggestions of solutions that could help the situation on the housing market.
Description
Subject(s)
Sdílená ekonomika, Airbnb, regulace, analýza, ubytovací služby, Shared economy, Airbnb, regulation, analysis, accommodation services
Citation
ISSN
ISBN