Inteligentní systém pro anonymní detekci počtu osob v místnosti

Abstract
Bakalářská práce se zabývá inteligentním systémem, který pomocíměření profilu koncentrace oxidu uhličitého umožňuje určit početosob v místnosti. Systém je založený na vestavěném IoT zařízenís operačním systémem FreeRTOS a propojením s cloudovýmislužbami. Projekt využívá NoSQL databázi pro uchování měřených,Lambda funkci pro výpočet na straně serveru a S3 bucket pro hostováníwebového rozhraní. Práce provádí rešerši dostupného HW/SWa vysvětluje, jak pracuje vyhodnocení počtu osob na základě měřeníkoncentrace plynu CO2. Data o množství osob může být využitelnýpro řízení ventilačních systému, a tím pro snížení spotřeby elektrickéenergie nebo zlepšení životních podmínek v uzavřených prostorech.Celá práce je zakončena experimentální měřením v učebněA10 na Technické Univerzitě v Liberci.
The bachelor thesis present an inteligent system for detection ofoccupants indoor based on carbon dioxide concentration in schoolclass. System is based on IoT device with FreeRTOS operating systemand connected to Amazon cloud services. I use ecosystem AmazonWeb services that include NoSQL database, Lambda functionfor calculation of occupants on server side and webhosting. I madecomplex research of available HW/SW. I explain how work dynamicalgorith for detection of occupants indoor. Nubmer of occupants canbe use for reducing electricity consumption, control of ventilationsystems or improving living conditions indoor. The whole bachelorthesis ends with experimental measurment on actual data.
Description
Subject(s)
Oxid uhličitý, Internet věcí, NoSQL, Amazon Web Services, FreeRTOS, Carbon dioxide, Internet of things, NoSQL, Amazon Web Services, FreeRTOS
Citation
ISSN
ISBN